Utdanningsmessa

Årlig utdanningsmessa i Sør-Odal Idrettshall

 

Odal Soroptimistklubb er en av arrangørene til den store, årlige utdanningsmessa som går av stabelen hver høst i Sør-Odal idrettshall.

Tiltaket med yrkesveiledning ble startet i beskjedent omfang på 80-tallet av Odal Rotaryklubb med den tanke at medlemmene kunne orientere elever i videregående skoler om sine yrker. Da Odal Soroptimistklubb var blitt startet i 1990, ble vi raskt invitert til delta, og det gjorde vi gjerne. Etter reform-94 vokste det frem ideer om å endre tilbudet, for bedre å vise utdanningsveiene som finnes, og målgruppa ble utvidet til også å gjelde ungdomsskoleelever med foresatte. Likeledes ble hele arrangementet flyttet til Sør-Odal idrettshall. Her ble det mulig å dele opp i 15 sektorer som viser hvilke muligheter til yrkesutdanning hvert grunnkurs leder fram til. Dette innebærer imidlertid at vi innhenter svært mange eksterne utstillere.

I dag samarbeider Odal Soroptimistklubb, Odal RK og Nord-Odal RK med ungdomsskolene og videregående skoler i Odalskommunene med å organisere og gjennomføre utdanningsmessa. Soroptimister er med i komiteen som forbereder arrangementet, det skal skaffes utstillere, settes opp en plan over området og mye mer. På selve messedagen er vi med på å klargjøre hallen, vi er vertinner som tar imot utstillere, og vi serverer kaffe til de som står på stand. De siste årene har vi også vist fram klubben og Soroptimist International med egen stand.

Messa er et tiltak som utelukkende er basert på frivillighet, det er en gedigen dugnadsjobb.